Behöver ditt företag en revisor? Låt oss bryta ner det för dig.

Behöver ditt företag en revisor? Precis som bilar ibland behöver en expertblick under huven, kan din företagsekonomi dra nytta av en revisors insikt. För vissa aktiebolag är det ett krav, för andra ett val. Med Verxter får du daglig ekonomisk support, men när det gäller en djupgående granskning kan en revisor vara din bästa vän. Vilken väg passar ditt företag bäst?

Behöver ditt företag en revisor? Precis som bilar ibland behöver en expertblick under huven, kan din företagsekonomi dra nytta av en revisors insikt. För vissa aktiebolag är det ett krav, för andra ett val. Med Verxter får du daglig ekonomisk support, men när det gäller en djupgående granskning kan en revisor vara din bästa vän.…

Läs vidare för att ta reda på det.

Tänk på din företagsekonomi som en motor – ibland behöver du en specialist som tittar under huven för att försäkra dig om att allt fungerar smidigt. Revisorer spelar den rollen när det gäller dina finanser.

Här är det enkelt förklarat:

Alla aktiebolag borde ha en revisor vid sin sida. Men, precis som varje bil inte behöver en fullständig överhalning, finns det undantag:

  1. Är ditt bolag publikt? Kanske ett finansiellt företag? Eller har ni en särskild vinstutdelningsbegränsning? Om svaret är ja, då behöver ni definitivt en revisor.
  2. Om du driver ett privat aktiebolag, kolla på dessa punkter:
    • Har företaget i snitt mer än 3 anställda?
    • Har balansomslutningen överstigit 1,5 miljoner kronor?
    • Är nettoomsättningen mer än 3 miljoner kronor? Om du svarar ja på åtminstone två av dessa under två följande år – dags att ringa en revisor!

Men om din bil, eller i det här fallet ditt företag, inte uppfyller dessa krav, behöver du inte ha en revisor i garaget. Men kom ihåg, vägar och regler ändras. Så för att vara säker på att du kör på rätt sida, rekommenderar vi att du kikar på Bolagsverkets hemsida då och då.

Och tänk på, även om du inte behöver en revisor just nu, kan en koll under huven ibland vara en god idé. Med oss på Verxter, får du en skicklig redovisningskonsult för att hjälpa dig hålla motorn igång. Så oavsett din väg framåt, har du rätt support vid din sida.

Rulla till toppen